• Lorem ipsum

De MOAI collectie

31 Aug 2021

Waarom een MOAI SUP board kopen?

Sups Supply heeft altijd veel voorraad van MOAI. MOAI is een merk met een verbluffende prijs-kwaliteit verhouding. MOAI gebruikt de meest geavanceerd productietechnieken. Dankzij de 'Double Layer Fusion Technology' van MOAI is de allround 10'6 zeer stijf. De stijfheid van een board is een belangrijke eigenschap, het bepaald grotendeels de performance van een opblaasbaar SUP board. De 'Double Layer Fusion Technologie' houdt in dat het board niet van één laag PVC is gemaakt maar van twee lagen, dus veel sterker is. Deze lagen zijn niet op elkaar verlijmd - wat gebruikelijk is - maar versmolten. Dit bespaart gewicht en maakt het SUP board nog stijver en sterker. De packages worden geleverd met een lichte fiberglas peddel en een rolkoffer-backpack. Deze bijgeleverde artikelen bieden andere merken pas aan vanaf een prijs boven de 1000 euro.

Verhuurbedrijven gebruiken graag MOAI boards omdat de boards ontzettend lang meegaan ondanks dat de board zeer intensief worden gebruikt en er niet altijd even zorgvuldig mee wordt omgegaan door huurders. Daar laten de boards zien hoe sterk en duurzaam ze zijn. 

Top 5 populairste Moai SUP boards

  1. MOAI Allround 10'6
  2. MOAI Allround 11'0
  3. MOAI Allround 12'6
  4. MOAI Allround 9'5
  5. MOAI Allround Tandem 12'4

1. MOAI Allround 10'6

De MOAI Allround 10'6 is razend populair. Dat komt omdat de MOAI Allround 10'6 het ideale recreatieve SUP board is. De MOAI 10'6 is een stabiel board met een breedte van 32 inch (81 cm). Dat maakt het board uitermate geschikt voor beginners. Het leuke van de MOAI allround 10'6 is dat het board in no-time om te toveren is van SUP naar kajak. Aan de roestvrijstalen D-ringen kan een speciaal ergonomisch kajak-zitje gemonteerd worden. Het kajak-zitje in combinatie met de MOAI kajak-peddel maakt de kajak-optie compleet. Naast de MOAI 10'6 is deze optie alleen beschikbaar bij het MOAI 12'4 Tandem SUP model. 

Voor mensen die meer snelheid en koersvastheid willen is de MOAI Allround 11'0 een betere optie. Dit board minder breed is (30 inch 76cm) dan de MOAI Allround 10'6, en heeft daardoor meer snelheid. Lees hieronder meer over de MOAI 11.

2. MOAI 11

De MOAI Allround 11'0 is perfect voor mensen die een stap verder willen gaan. Zoals hierboven genoemd is de 11'0 sneller en koersvaster dan de MOAI Allround 10'6.

Vaak beginnen suppers op een allround board en maken ze later de stap naar een touring SUP board. Touring boards zijn langer dan allround boards en zijn daardoor koersvaster. Dat betekent in praktijk dat het rustiger peddelt en dat er aanzienlijk meer peddelslagen aan één kant kunnen worden gemaakt voordat er van slagkant gewisseld moet worden.

De MOAI 11'0 is een board die brug slaat tussen allround SUP board en touring SUP boards. Het is een allround board met tour eigenschappen, het board is smaller en langer dan de standaard 10'6. Dat betekent gelijk meer uitdaging voor beginnende suppers of genoeg uitdaging voor ervaren suppers. Toch behoudt het board zijn speelsheid. Want het board is nog altijd wendbaarder dan een echt tourboard. Dat wordt versterkt door de kick-pad die het board heeft. De kickpad is de verhoging aan de achterzijde van het deckpad waar een voet op gepositioneerd kan worden bij het maken van een 'pivot turn', een manier om snel het board te draaien door de punt uit het water te laten steigeren. 

3. MOAI Touring 12'6

De MOAI Touring 12'6 is een van de snelste Touring boards met een breedte van 32 inch. MOAI heeft dit getest in een special waterweerstand-bad. Zo hebben ze de hydrodynamische vorm geperfectioneerd. Op het breedste punt is het board even breed als de MOAI Allround 10'6. Dus snelheid en stabiliteit gaan op de MOAI Touring 12'6 hand-in-hand. Maar het verschil ten opzichte van de MOAI 10'6 is natuurlijk dat het board veel meer tracking en koersvastheid heeft, eigenschappen waar perfect langere tochten mee kunnen worden gesupt. Ideaal voor sportievelingen!

 

4. MOAI 9'5

Het MOAI 9’5 SUP board is speciaal ontworpen voor kleinere en middelgrote personen. De MOAI 9’5 is wendbaar. Ondanks zijn kleinere lengte en dikte is het board toch zeer stabiel. dat komt ook omdat kleinere mensen een lager zwaartepunt hebben en daardoor een minder breed board nodig hebben. Dat heeft als groot pluspunt dat ze niet te ver moeten rijken om het peddelblad gemakkelijk in het water te houden bij het maken van een peddelslag. Dat kan voor kleine mensen bij een te breed board nog wel is lastig zijn. Het board is kleiner en dunner dan andere MOAI boards als de MOAI 10’6 en de MOAI 11′, waardoor het geschikt is om op kleinere golven te surfen.

 

5. MOAI 12'4 Tandem

Het MOAI 12’4 is een familie sup, speciaal gemaakt om met zijn tweeën te kunnen suppen of kanoën op één SUP board. Deze SUP is namelijk ook omtoverbaar tot 2 persoons kano dankzij de MOAI kajak-peddel en het MOAI kajak-zitje.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »